Iværksætteri skal understøttes i Faxe kommune

Etablering af nye virksomheder i Faxe Kommune sikrer et dynamisk, innovativt og jobskabende erhvervsliv.  Det var en af grundende til, at byrådets udvalg “Forum for Erhvervsudvikling” mandag aften besøgte Vækstfabrikken i Nykøbing Falster.

Her fortalte lederen af Vækstfabrikken, Nicolaj Sand om sine erfaringer med iværksætteri og hvorfor, at målrettet iværksætteri skaber fremgang i en kommune.

Udvalget “Forum for Erhvervsudvikling” er af Faxe Byråd blevet bedt om at se nærmere på de lokale vilkår for iværksættere.

I foråret 2023 forventes udvalget at aflevere sine anbefalinger til, hvordan understøtningen af kommunens iværksættere kan gøres endnu bedre. Og her kom ideen til at besøge Vækstfabrikken ind. Det gjaldt om at komme ud at se og lære af andre. Business Lolland-Falsters vækstfabrik er nemlig etableret for at støtte op om iværksætteri i deres landsdel. Man tilbyder rådgivning og sparring samt en række aktiviteter, der har til formål at skabe succes for de lokale iværksættere, og gøre deres ideer til en solid forretning.

For at lykkes som iværksætter får man ofte mange gode råd.  Anbefalinger, som at man skal lære den branche at kende man vil være iværksætter i, er et råd. Før man kaster sig ud som iværksætter inden for en bestemt branche, bør man naturligvis skaffe sig så meget viden om branchen som muligt. Dette og meget andet blev flittigt noteret under mødet med Vækstfabrikken i Nykøbing Falster.