Erhvervsprisuddeling 2022: Så fik vinderne deres velfortjente priser

Sammen med de lokale virksomheder afholdt Business Faxe i går onsdag den 23. november et brag af en Erhvervsprisuddeling. Med Erhvervsprisuddelingen 2022 blev Faxeområdets erhvervsliv nemlig fejret med inspirerende oplæg af Kristian Dahl og Henriette Øllgaard fra Royal Unibrew, uddelinger af fire priser til de stolte vindere og lækkerier til ganen.

Med bobler, netværkshygge, 3-retters middag i smukke omgivelser på Rønnede Kro var der lagt op til en festlig aften, da erhvervsfolk fra hele Faxe kommune var samlet til Erhvervsprisuddelingen 2022.
Erhvervsprisuddelingen 2022 blev åbnet af direktør for Business Faxe Tomas Legarth, som bød velkommen, hvor han blandt andet sagde:

– I år byder vi en ekstra pris velkommen – nemlig Faxe Kommunes Virksomhedspris. Det glæder mig meget, at Faxe Kommune har valgt også at uddele deres pris ved årets Erhvervsprisuddeling. Det gør begivenheden mere festlig nu, hvor vi får mulighed for at samle alle virksomhedspriserne ved én prisuddeling, så vi dermed kan skabe endnu større sammenhængskraft i vores dejlige lokalområde. En prisuddeling som også i år er præsenteret af et stort og stærkt felt af nominerede. Specielt er det, at vi for første gang ikke har oplevet at samme virksomhed er blevet indstillet til flere priser.

Efter velkomsten gav Tomas Legarth ordet videre til de to oplægsholdere – produktionsdirektør for Danmark Kristian Dahl og CSR-koncerndirektør Henriette Øllgaard fra Royal Unibrew. Et oplæg hvor de satte spot på bryggeriets fantastiske vækstrejse, deres tiltag for at gøre Royal Unibrew mere bæredygtig og ikke mindst, deres grønne omstilling i form af blandt andet deres helt nye lokale solcelleanlæg.

Dernæst startede middagen og aftenens højdepunkt – de fire prisuddelinger.

Vinderne af priserne
Aftenen bød på i alt fire priser, hvor der til hver pris var tre nominerede. Vinderne af priserne blev:

Prisen Årets Virksomhed 2022, som er sponsoreret af Sparekassen Sjælland-Fyn, gik til BeGreen A/S med begrundelsen:

BeGreen A/S, der er en del af Bregentved Gruppen, har en langsigtet strategi for bæredygtighed og en vision om at udvikle og bidrage aktivt til den grønne omstilling. Det gør de allerede med et stabilt, højt afkast til deres investorer samtidig med, at de bidrager til attraktive elpriser. Desuden er ordentlighed en kerneværdi hos BeGreen, der ikke kun gør dem til en succesfuld virksomhed, men også en attraktiv arbejdsplads for mange forskellige typer af medarbejdere. BeGreen har udover deres stærke vækst også skabt mange arbejdspladser lokalt og tiltrukket højtuddannet arbejdskraft. BeGreen rammer desuden lige ned i den vigtigste danske dagsorden, nemlig den grønne omstilling og er også på den måde en meget aktiv ambassadør for Faxe kommune. Det er med den baggrund, at BeGreen A/S vinder prisen Årets Virksomhed 2022.

Faxe Kommunes Virksomhedspris 2022, som er sponsoreret af Faxe Kommune, gik til LK Group ApS med begrundelsen:

LK Group ApS etablerede sig i Faxe kommune i 2021 med deres kerneprodukt: Etableringsaftaler for installation af fibernet. Virksomheden har siden etablering oplevet en kraftig vækst og haft et stort rekrutteringsbehov fra 7 ansatte til i dag at beskæftige 20 personer samt ca. 25 løst ansatte. LK Group ApS har i deres rekrutteringsarbejde valgt at anvende Jobcenter Faxe som rekrutteringspartner til en meget stor andel af deres nuværende ansatte. LK Group ApS ’sætter lysten til at være med på holdet’ først og tror på, at den enkelte kan udvikle sig til løsning af specifikke arbejdsopgaver. Det er med den baggrund, at LK GROUP ApS vinder Faxe Kommunes virksomhedspris 2022.

Prisen Årets Iværksætter 2022, som er sponseret af Beierholm, gik til Murermester Drews med begrundelsen:

Murermester Drews blev stiftet af Daniel Drews i 2020 med et ønske om at tage murerbranchen til nye højder. Hos Murermester Drews er der derfor et særligt fokus på den faglige stolthed og på de gode materialer. Her har man nemlig en klar holdning til, at murerarbejdet skal være veludført, til tiden og til prisen – og vigtigst af alt, så skal kunden være 100 % tilfreds. Murermester Drews er en virksomhed, der er kommet rigtig godt fra start, og som er vækstet fra dag et. En vækst der har vist sig i både virksomhedens omsætning og antal af medarbejdere. Med stort potentiale for vækst, udvikling og en stigende kundekreds, spås Murermester Drews en rigtig god fremtid. Det er med den baggrund, at Murermester Drews vinder prisen Årets Iværksætter 2022.

Årets Turismepris 2022, er sponseret af MønsBank, gik til B&W Live med begrundelsen:

B&W Live åbnede dørene for deres spillested, lige inden corona lukkede Danmark ned. En nedlukning der fik stor indflydelse på spillestederne i hele landet. B&W Live brugte nedlukningsperioden på at tænke innovativt og genopfinde sig selv med arrangementer, der ikke kun tiltrak de lokale, men også folk på den anden side af kommunegrænsen. De har dermed i dag fået skabt sig et sted, der tiltrækker gæster fra nær og fjern, og som øger hverdagsglæden i lokalområdet. Stedet drives af en række engagerede frivillige og en ledelse, der arbejder benhårdt på at realisere deres vision. Resultatet af deres engagement er, at de skaber aktiviteter i lokalområdet, der samler både kulturen, ildsjælene og virksomhederne. Deres ønske er nu at blive et regionalt spillested, hvilket de er i proces med. Hvis det lykkedes, vil det i den grad være med til at sætte B&W Live og hele lokalområdet på landkortet. Det er med den baggrund, at B&W Live vinder Årets Turismepris 2022.

De nominerede til de fire priser
De nominerede til de fire priser:
Prisen Årets Virksomhed 2022 er sponseret af Sparekassen Sjælland-Fyn. Om kriterierne for prisen fortæller områdedirektør, Claus Andersen: Årets Virksomhed 2022 er en virksomhed i positiv vækst, der har visioner for fremtiden, er en aktiv ambassadør for Faxe kommunes erhvervsliv og skaber arbejdspladser og tager et socialt ansvar.
De tre nominerede i denne pris var: JHH Entreprenør ApS, BeGreen A/S og Willbrandt Gummiteknik A/S.

Prisen Årets Iværksætter 2022 er sponseret af Beierholm. Om kriterierne for prisen fortæller partner og statsautoriseret revisor, Dorte Grøndal Hansen: Vi giver prisen Årets Iværksætter 2022 til en nyetableret og innovativ iværksættervirksomhed, der er kommet godt fra start, og som vi vurderer har potentiale for fortsat udvikling og vækst.
De tre nominerede i denne pris var: Mobil-saunagus.dk, Werner Boliger og Murermester Drews.

Årets Turismepris 2022 er sponseret af MønsBank. Om kriterierne for denne pris, fortæller filialdirektør, Peter Laugesen, der også sidder i turismenetværkets styregruppe: Vi giver Årets Turismepris 2022 til en virksomhed, kulturinstitution eller ildsjæl der bidrager til udvikling og vækst i det lokale turismeerhverv og øger innovationen og professionalismen med initiativer eller indsatser, der sætter Faxe på landkortet som destination.
De tre nominerede i denne pris var: B&W Live, Østsjællands Museum/Geomuseum Faxe og Hjortholms Bistro No1.

Faxe Kommunes virksomhedspris 2022 uddeles af Faxe Kommune herunder Integrations & Beskæftigelsesudvalget. Om prisen siger formanden for beskæftigelsesudvalget Allan Tirsgaard (K): I år uddeles vores pris til en virksomhed, som gennem rekrutteringssamarbejde med jobcenteret, tilpasser jobfunktioner og ser muligheder med udgangspunkt i den enkelte borgers kompetencer og ikke fagbetegnelsen. Og derved øger rekrutteringsmulighederne ind i virksomheden.
I denne kategori var de nominerede: Spirekassen, LK Group A/S og Autismetilbuddet Haslev ApS

Categories: NyhederTags: