Virksomhedsbesøg med borgmesteren – juni 2020

Borgmester Ole Vive og erhvervsdirektør Tomas Legarth besøger hver måned en række lokale virksomheder for at få et større indblik i, hvad der rør sig i det lokale erhvervsliv.
Vækst og udvikling i det lokale erhverv er essentielt og borgmesterbesøgene er én af måderne, Kommunen og Business Faxe sammen møder, lærer og forstår det lokale erhvervs muligheder og udfordringer.

Tomas og Ole er begyndt på deres tredje år sammen og besøger stadig nye og super spændende virksomheder hver eneste måned. De bliver hver gang klogere på det lokale erhvervsliv og bliver samtidig stolte over de mange interessante, dygtige og entreprenante virksomheder vores lokalområde byder på.


Den 17. juni var borgmester Ole Vive og Tomas igen på virksomhedsbesøg.

  • I denne måned besøgte Ole og Tomas først Lægårdens Camping. Indehaver Henrik Storm tog imod og viste rundt på den velholdte campingplads, der blandt andet har landets største dagligvarebutik tilknyttet en campingplads. Butikken står fantastisk flot med et meget bredt udvalg og som et centralt samlingspunkt. Alt sammen genopbygget efter det hele nedbrændte for et par år siden. Over en kop kaffe og en juice gik snakken om forretningen, der branchemæssigt selvfølgelig har sine udfordringer, men trods Corona-krisen er Henrik fortrøstningsfuld og forventer sig meget af denne sommer. Business Faxe håber vi i fællesskab får gang i Turismeerhvervet igen.
  • Turen gik videre til LK Group i Haslev, en progressiv virksomhed, der har specialiseret sig i meget interessante produkter og ydelser, specielt relateret til fibernet. De to entreprenante indehavere Lars og Kim har masse af jern i ilden og har blandt andet lige haft landsdækkende opmærksomhed i forbindelse med lanceringen af en ny opfindelse til sterilisering ved hjælp at UVC lys.  En kendt teknologi, men integreret i en ”boks” hvor man kan lægge alt fra mobiltelefoner tastaturer, nøgler eller større effekter, der på 2 minutter og uden betjeningsberøring steriliserer. Flere kommuner og virksomheder har allerede købt produktet. Business Faxe støtter op og følger spændt udviklingen.
  • Dagen endte hos Termax i Rønnede hvor indehaver Svend Peter fortalte den interessante historie om virksomhedens udvikling fra hans far overtog en nødlidende maskinfabrik til i dag hvor der produceres højteknologiske produkter standset ud i metal i alle størrelser og til mange formål. Over halvdelen af virksomhedens forretning går til eksport og der konkurrer på innovation, kvalitet og fleksibilitet. Svend Peter mener at der er kommerciel fornuft i klyngetanken og at markedsføre lokalområdet. I Rønnede og i tæt forbindelse hertil er der en del virksomheder, der producerer og beskæftiger sig med udstansning, støbning mv af forskellige materialer. Business Faxe tror på at netop samarbejde er vejen til vækst og udvikling lokalt.

Også din virksomhed er vigtig for lokalområdet, så kontakt Business Faxe, hvis du har behov for sparring eller gerne vil have et besøg af Business Faxe.
Læs mere her