Virksomhedsbesøg med borgmesteren – april 2020

Borgmester Ole Vive og erhvervsdirektør Tomas Legarth besøger hver måned en række lokale virksomheder for at få et større indblik i, hvad der rør sig i det lokale erhvervsliv.
Vækst og udvikling i det lokale erhverv er essentielt og borgmesterbesøgene er én af måderne, Kommunen og Business Faxe sammen møder, lærer og forstår det lokale erhvervs muligheder og udfordringer.

Tomas og Ole er begyndt på deres tredje år sammen og besøger stadig nye og super spændende virksomheder hver eneste måned. De bliver hver gang klogere på det lokale erhvervsliv og bliver samtidig stolte over de mange interessante, dygtige og entreprenante virksomheder vores lokalområde byder på.


I dag var borgmester Ole Vive og Tomas igen på virksomhedsbesøg efter en lille pause grundet Corona-krisen.

Dagen startede i høj solskin hos Evidensia Faxe Dyrehospital hvor Hospitalschef Anette Spohr tog imod og viste rundt på det højt specialiserede dyrehospital, som fokuserer på smådyr og heste, men også har kvægkompetencer. Hospitalet har hele 35 ansatte, primært dyrlæger og veterinærsygeplejersker. Kunderne kommer fra hele landet og er typisk henvist fra lokale dyrlæger. Samarbejdet på tværs af branchen er godt og Evidensia henviser også kunder til andre specialer og til de lokale klinikker. Vi kan være stolte af og glade for, at have en sådan arbejdsplads lokalt, der både er med til at sætte vores område på landkortet og gøre det attraktivt for bosætning.

Turen gik videre til HARIBO Produktion A/S hvor MD André Smit kunne fortælle, at det under Corona-krisen har været nødvendigt at gå fra 2-holds skift til 3- og 4-holds skift for at kunne følge med, specielt i forhold til at producere yderligere konfekture i poser. Virksomheden har 250 medarbejdere og er dermed en af vores store lokale arbejdspladser. En arbejdsplads hvor der arbejdes med opkvalificering og en styrket virksomhedskultur, for på HARIBO ser man gerne, at medarbejderne er både glade og bliver i mange år. Virksomheden arbejder løbende med forretningsudvikling og optimering, og søger et styrket samarbejde med andre lokale aktører, der kan give hinanden gensidig værdi. Alt sammen noget vi kan være glade for lokalt.

Dagen sluttede i Dalby hos Dansk Energi Center A/S hvor indehaver Anders Aakær viste rundt i de flotte lokaliteter, der deles med NB El-service i en forretningsmæssig synergi. Virksomheden har 13 medarbejdere og er specialiseret inden for køl og varmepumper. Forretningen går godt trods Corona-krisen og er i de seneste år vækstet i takt med den større fokus på grøn energi. Kunderne skal da også findes på hele Sjælland. Igen et strålende eksempel på en succesrig lokal virksomhed. Vi har meget at være stolte af lokalt, når det gælder erhvervslivet.

Også din virksomhed er vigtig for lokalområdet, så kontakt Business Faxe, hvis du har behov for sparring eller gerne vil have et besøg af Business Faxe.
Læs mere her