På denne side opdaterer vi forskellige tiltag, nyeste initiativer og hjælpepakker til erhvervslivet – Inklusiv hvad Business Faxe gør!

På denne side opdaterer vi forskellige tiltag, nyeste initiativer og hjælpepakker til erhvervslivet – Inklusiv hvad Business Faxe gør!

Når du kontakter Business Faxe sikrer du dig respons, forståelse, vejledning og ikke mindst opfølgning! Vi lytter, giver sparring og henviser til relevante samarbejdspartnere, men vi slipper dig ikke før du har fået den hjælp, inspiration eller rådgivning du søgte.  Kontakt os i dag!

10. maj – Sundhedsstyrelsen: Vi skal alle fortsat holde afstand og vise hensyn – men hvis vi holder høj hygiejne, så kan vi rykke en smule tættere sammen

Den 11. maj genåbner detailhandlen i fuldt omfang. Senere følger åbning af store skoleklasser, caféer, restauranter, trossamfund, biblioteker m.v. Med den øgede aktivitet i samfundet kommer der mere kontakt mellem mennesker. Da langt de fleste mangler immunitet overfor COVID-19, har vi brug for at fastholde og udvikle tiltag, der forebygger smittespredning i samfundet.


7.maj – Regeringen: Fase 2 af genåbning af Danmark

På baggrund af rådgivning fra ekspertgruppen under Statens Serum Institut (SSI) samt den økonomiske ekspertgruppe er partierne enige om genåbningens fase 2.


29.april – Nyt om udbetalinger 

Tusindvis af erhvervsdrivende kan nu se frem til at få støtte inden 1. maj, selv om myndighederne ikke kan nå at behandle deres ansøgninger.


19. april – Nye retningslinjer skal hjælpe frisører og andre erhverv i gang igen

Danmark tager endnu et skridt i retning af en mere normal hverdag, når frisører og andre liberale serviceerhverv genåbner fra mandag. Nye retningslinjer skal være med til at skabe trygge rammer for kunder og erhvervsdrivende.


19. april – Sådan kan du forebygge smitte ved tætte kontakter i erhvervsmæssige sammenhæng 

Fra den 20. april bliver der også åbnet for, at en række liberale erhverv som fx frisører åbner op. Derfor har Sundhedsstyrelsen beskrevet, hvordan både personale og kunder eller patienter på tværs af brancher og erhverv kan håndtere undersøgelser, behandlinger, serviceydelser og andre former for ydelser, hvor det er uundgåeligt, at man kommer i tæt kontakt.


17.april – Aftale vedrørende udvidelse af den første fase af en kontrolleret genåbning 

På baggrund af rådgivning fra sundhedsmyndighederne har regeringen fundet det sundhedsmæssigt forsvarligt at udvide den første fase af en kontrolleret genåbning. Læs planen og bilagene her.


9. april – Erhvervsministeren til virksomheder: Få din revisor til at forberede ansøgning nu

Onsdag den 8. april forventer Erhvervsstyrelsen at åbne for virksomheders ansøgninger om kompensation for faste omkostninger på Virksomhedsguiden.dk. Derfor opfordrer erhvervsminister Simon Kollerup de danske virksomheder til at begynde at forberede ansøgningerne allerede nu.


8. april – Erhvervsstyrelsen har udarbejdet retningslinjer for virksomheders aktiviteter efter påske.

Tirsdag efter påske vil det igen være muligt at møde ind på sin kontorarbejdsplads, hvis virksomheden vurderer, at opgaverne ikke kan løses hjemmefra uden betydelig produktivitetsnedgang. Læs mere her. 


8.april – Arbejdstilsynet: Vejledende informationsmateriale til private kontorarbejdspladser 

I forbindelse med den gradvise genåbningen af samfundet har Arbejdstilsynet i samarbejde med Styrelsen for Patientsikkerhed udarbejdet et informationsmateriale, der vejleder kontorarbejdspladser i den private sektor i smitteforebyggelse.


6. april – Første trin i kontrolleret åbning af det danske samfund 

Der tages nu hul på den første fase af en gradvis genåbning af det danske samfund.
Læs her hvad det betyder for dig og hvilke datoer der er i spil.


3. april – Faxe Kommune vil støtte lokale virksomheder med ekstra anlægsopgaver 

Et enigt Teknik & Miljøudvalg vedtog på et ekstraordinært møde torsdag 2. april at støtte det lokale erhvervsliv ved at fremrykke en række anlægsprojekter.


30. marts – Ny aftale holder hånden under tusindvis af arbejdspladser 

Regeringen og arbejdsmarkedets parter har mandag eftermiddag aftalt at forbedre aftalen om lønkompensation.
Virksomheder, der sender medarbejdere hjem med fuld løn, får nu mulighed for at få en lønkompensation på 75 procent af lønnen for funktionærer og 90 procent af lønnen for timelønnede – med et maksimumbeløb på 30.000 kr. for begge.


29.marts – Hjælp til store og små virksomheder

Har du også svært ved at finde hoved og hale i regeringens hjælpepakker? Vores revisionsfirma Beierholm har udarbejdet en publikation hvor du kan få et samlet overblik over samtlige hjælpepakkerne. Se overblik og vejledning her 


25. marts – Faxe Kommune og Business Faxe i tæt dialog om erhvervslivets vilkår under Covid-19

Læs hele pressemeddelelsen her 


25. marts – Flere af regeringens hjælpepakker er nu åbne for ansøgninger. Få et overblik over nogle af de bedste tilbud her:

23. marts – Erhvervsindsats Faxe Kommune – Corona krise

I går den 23. marts sendte Business Faxe en anbefaling til økonomiudvalget og byrådet vedrørende den alvorlige situation som Corona pandemien har sat det lokale erhvervsliv i.
Læs hele anbefalingen her. 


23.marts – Forlængelse af tiltag mod COVID-19 i Danmark 

Regeringen forlænger seneste tiltag mod spredning af COVID-19 til og med 2. påskedag, 13. april 2020.


22. marts – Husk virksomhedsguiden.dk hele tiden er opdateres med vigtig information til virksomheder

Hvis svar på spørgsmål og læs om fx.: Skal du midlertidigt lukke din forretning for kunder? Kompensation for virksomhedernes faste udgifter? Midlertidig lønkompensation for lønmodtagere? Har du aflyst eller udskudt et større arrangement og meget mere.


21.marts – Beskæftigelsesministeriet 

Ny mulighed for opkvalificering frem for afskedigelse af medarbejdere i service- og restaurationsbranchen under Corona-krisen


21. marts – Regeringen og alle Folketingets partier er enige om omfattende hjælpepakke til dansk økonomi

Regeringen og alle Folketingets partier er blevet enige om en markant hjælpepakke, der skal holde hånden under dansk økonomi og hjælpe danske lønmodtagere, studerende og virksomheder gennem en svær tid.
Læs mere her 


20.marts – Hvad bør jeg sikre mig som erhvervsdrivende lige nu!

Corona pandemien er ikke kun en sundhedsmæssig krise, det har mange erhvervsdrivende allerede måttet sande.
Advokat (H) partner Sten Corfix Jensen i Advokatfirmaet Svendsen, som er en del af Business Faxes Rådgiverkorps, giver råd i dette videoclip.


17. marts – Corona-virus: Følg Faxe Kommunes tiltag her

16.marts – Få sparring og hjælp under Coronakrisen

Erhvervshus Sjælland har et særligt hold af forretningsudviklere, som står klar til at hjælpe dig og din virksomhed. Se mere her 


15.marts – Business Faxe holder forsat åbent

Vi kontakter de kunder og forretningsforbindelser, vi har aftalt møder med i nærmeste fremtid, for at aftale nærmere.
Det vil som sædvanligt være muligt at komme i kontakt med os på telefon 56370300 eller mail til info@businessfaxe.dk. Eller til vores direkte numre og mailadresser.


15.marts – Læs seneste information fra myndighederne på coronasmitte.dk 

De danske myndigheder har samlet alle informationer om coronavirus/covid-19 på denne side.
Hvis du ikke finder svar her, kan du ringe til myndighedsfælles hotline på 7020 0233.

Nyttige links: