Og vinderne er….

Der skal lyde en stor tak til alle, som var med til at fejre det lokale erhvervsliv ved den årlige Erhvervsprisuddeling i går aftes.

Omkring 70 erhvervsfolk var samlet i den festlige anledning, som i år blev holdt på Rønnede Kro. Efter et spændende indlæg om ledelse fra tidligere Forsvarschef general Peter Bartram, blev spændingen udløst, da de tre erhvervspriser skulle uddeles.

Prisen for Årets Virksomhed 2019 gik til Karise Bageri – sponsoreret af Sparekassen Sjælland-Fyn.

Karise Bageri er en værdig modtager af prisen som Årets Virksomhed 2019, blandt andet fordi de både skaber arbejdspladser, og tager et socialt ansvar. Branchen til trods har Karise Bageri nemlig både positiv vækst i omsætning og resultat.
Karise Bageri afholder arrangementer og kurser, hvor man ”får fingrene i bolledejen”. Der er ingen tvivl om, at Karise Bageri er en aktiv ambassadør for Faxe kommune som område.
Karise Bageri har skabt lokale arbejdspladser, og har nu ca. 30 ansatte i bageriet og de to udsalgssteder. Karise Bageri tager et socialt ansvar, for udover traditionelle elevpladser og praktikforløb, hjælper de også Jobcentret med integration og jobprøvninger.

Prisen for Årets Iværksætter 2019 gik til Dansk Skimmel A/S – sponsoreret af Beierholm.

Dansk Skimmel er en værdig modtager af prisen som Årets Iværksætter 2019, blandt andet fordi de på utrolig kort tid har formået at vækste og udvikle forretningsområdet. Dansk Skimmel startede den 21. januar 2017. Første regnskabsår var der 2 ansatte. Andet regnskabsår var der 6 ansatte, og tilstrækkelige indtjening til at kunne omdanne anpartsselskabet til et aktieselskab. Dansk Skimmel er ikke bare kommet rigtigt godt fra start, man har også vist, at der er potentiale for yderligere vækst og udvikling, ved at være innovativ, professionel og vedholdende.

Årets turismepris 2019 gik til Lhoist Faxe Kalk – sponsoreret af Turismenetværket.

Lhoist Faxe Kalk er en værdig modtager af prisen som Årets Turismepris 2019, blandt andet fordi de med sin åbenhed og offentlige adgang til kalkbruddet, bidrager til lokal innovation og udvikling. Lhoist Faxe Kalk gør en lokal indsats, der bidrager ganske unikt, idet turisme og uddannelse ikke er deres primære forretningsområde. De er bevidste om, at kalkbruddet er vigtigt, ikke kun for produktionen og arbejdspladserne gennem mange år, men også for kulturen, historien og de geologiske landvindinger. Kalk er et kendetegn for lokalområdet, og derfor vigtig for vores selvbevidsthed. Det at give adgang til kalkbruddet vidner om, at Lhoist Faxe Kalk tager et samfundsansvar, der kan virke som inspiration for andre virksomheder om at bidrage bredere.

Stort tillykke til de tre vindere.
Vi glæder os til at gøre det hele igen næste år!