Mød: ABM Stål

Når jeg ser noget, så ser jeg muligheder. Muligheder for at det kunne gøres anderledes og bedre. De fleste ting kan, i min erfaring, laves bedre. Jeg er ikke sælger, men jeg forstår enhver teknik og detalje ved en hver maskine jeg forhandler.

Adspurgt hvordan han endte her, trækker Anders Bang Mikkelsen på skuldrene og siger; jamen hvor skal jeg begynde? Det er jo en række af tilfældigheder, der har gjort at jeg er hvor jeg er i dag.

Lige præcis den række af tilfældigheder skal vi høre om i månedens virksomhedsportræt af ABM Stål Aps. Anders er ejerleder i virksomheden ABM Stål Aps, som er eksperter i maskiner til skov og land. Anders importerer og forhandler en hel række maskiner til skov og landbrug. Så er du brændeproducent, har du en skov, park, en golfbane, et landbrug eller bare en stor have, så har ABM Stål maskiner der passer til dine behov.


Anders blev oprindeligt uddannet som smed og svejsetekniker, da det han altid har været interesseret i hvordan ting virker og har brugt det meste af sin ungdom på at bygge og skille motocrossmaskiner ad. Han har endda lavet specielle ting til motorcykler og solgt dem til Tyskland. Som Anders siger; Jeg kunne ganske enkelt lave noget der var bedre end det man kunne købe.

Anders var ansat som smed i flere år, og på et tidspunkt nærmede han sig 10 år jubilæum. En anden kollega havde netop 25-års jubilæum og han sagde til ham, at ’det får du også Anders’. Men der tænkte jeg, nej det gør jeg fandme ikke og jeg får heller ikke 10-års jubilæum. Det gik pludselig op for ham at han var blevet hængende for længe, og at han skulle noget andet.

Så han blev lærer på teknisk skole, men ved siden af det job oprettede han også lige et cvr nummer og lavede lidt småopgaver. I mellemtiden var en af hans kammerater blevet chef for en stor japanskejet virksomhed og ville gerne have, at Anders kom fordi og kiggede på et par opgaver. Det viste sig at opgaven var større end forventet, og Anders sagde derfor op som lærer. Pludselig (og en smule uventet) var Anders blevet selvstændig og fandt sig selv stå for alt vedligeholdelse, service, og udvikling af nyt produktionsudstyr i den store virksomhed. Han endte også med at håndterer samtlige underleverandører så virksomheden kun fik en faktura fra ham. Hans arbejde krævet nu at han gik rundt i pænt tøj, var koordinator og ikke producerede noget. Han havde kun den ene store kunde, men den var også stor nok til at han havde tre ansatte.


Så hvor kommer maskinerne til skov og land lige ind i billedet? Jamen læs du videre, for nu hopper historien. For mens Anders nu arbejdede som konsulent og smed igen, ville han gerne have et flisfyr. Han ender med at tage til Fyn og køber fyret. Her begynder han at snakke sammen med ham der forhandler fyrene. Det ene tager det andet, og fordi Anders altid ser muligheder, så han også muligheden for selv at forhandle disse maskiner.

Den beslutning udviklede sig og er i dag blevet til ABM Stål som importerer, sælger og servicerer maskiner til skove, og er blevet førende på markedet for brændemaskiner, og har været med til at sørge for danske brændeproducenter i mere end 20 år.

Anders forhandler blandt andet Hakki Pilke brændemaskiner, JAK fældehoveder, OMEF fældehoveder fra Italien, BioJack fældehoveder og Farmi Forest flishuggere og skovvogne.

Når jeg ser noget, så ser jeg muligheder. Muligheder for at det kunne gøres anderledes og bedre. De fleste ting kan, i min erfaring, laves bedre. Det tænkte jeg også med hensyn til fyret. Det kan da være jeg kan sælge sådan nogen fyr.

Anders sælger både fabriksnye, importerede maskiner og brugte maskiner, og både store og små maskiner. Det er primært til brændeproducenter, der handler med brænde. Et par enkelte kunder har deres egne skove og der er også private der køber mindre maskiner og laver brænde til sig selv. Hvis man skal leve af at lave brænde, kan man ikke tjene til sin dagløn uden en maskine.

Han får sin hidtil største maskine hjem fredag den 11. juni. En rigtig stor brændemaskine, som virkelig kan lave brænde, fortæller Anders. Den kan lave 15-20 meter brænde i timen og hvis man står med en flækøkse, kan du lave en halv meter på samme tid. Den nye maskine kløver ud i 24 stykker ad gangen og er computerstyret så alle stykker bliver ens.

Anders mener selv at han forhandler det bedste produkt selvom der er mange konkurrenter på markedet. Der er mange producenter og der er rigtig mange kunder der kun kigger på pris.
Nogle gange har folk købt noget billigt og det er noget bøvl. En kunde der har brugt sin opsparing på en billig brændemaskine, ham kan jeg jo ikke sælge en ordentlig maskine. Jeg laver og sælger kun noget der er ordentlig og så koster det hvad det koster.

Generelt når Anders tager nye agenturer ind, så tager han ud til fabrikken og møder dem og ser hvordan de gør. Han sælger kun noget der dur og som han kan stå indenfor. På Hakki Pilke produkter er der for eksempel to års garanti, noget som inden andre der sælger skovmaskiner tilbyder.

Anders forhandler også brugte maskiner. Hvis en kunde køber en opgradering, tager Anders gerne den gamle maskine med og sælger dem brugt. Inden da sætter han dem i stand og sælger dem med garanti igen. Jeg vil ikke have der kører maskiner rundt med mit mærke der ikke dur.

Udover at han importerer de bedste maskiner, så virker det man køber altid når man har købt hos Anders. Jeg er ikke sælger, men jeg forstår enhver teknik og detalje ved en hver maskine jeg forhandler og hvordan alt fungerer ved den. Når en maskine er leveret, så fungerer den og skulle der ske noget uventet så ringer de til Anders på alle tider af døgnet og Anders kan næsten altid regne ud hvad der er galt når de har forklaret ham problemet.

I går var der en der ringede og sagde, at han maskine ikke vil save når han kørte frem til stop, men når han ikke kørte frem til stop, så vil den gerne save. Jeg sagde, nå men det er da meget enkelt, det er fordi strømmen til din traktor ikke er god nok. Mange gange er det små ting, men kunderne kan sjældent regne det ud. Og den service er en del af at være kunde hos ABM Stål, der er en uafviselig hotline. I modsætning til mange af hans konkurrenter har Anders også reservedele liggende og hvis han ikke har, ja så svejser jeg noget sammen.


På grund af den ualmindelig gode service og store viden får Anders det meste af sin forretning med mund til mund-metoden. Derudover så laver han annoncering i fagbladene og udstillinger og demonstrationer. Sidste år fældede han hele det nederste af sin egen skov og folk kom og så hvordan det virkede og fik mulighed for at mødes med Anders.

Det er kunder som også godt kan lide lidt kram og som kan høre at Anders kan sit arbejde og kender alle detaljerne. Og dem som kun går op i pris, jamen de finder måske et andet sted og det er de velkommen til.

Anders har kunder der har haft den samme maskine i tyve år, og han har kunder der har købt fire maskiner af ham. Han har endda så trofaste kunder, at han bruger dem som reference. Jeg har lige solgt tre fældehoveder til en virksomhed. Da sagde jeg, ta’ ned til min anden kunde Knud, så vil han gerne vise jer hvad de kan og hvordan han bruger dem.
Hvis du kommer ud til en kunde der har det i forvejen og han siger det er godt, jamen så er du mere tryg ved at købe det. Mange kunder er stolte af deres ting og vil derfor gerne vise det til andre. Men ham der har solgt dig noget billigt bras, han sender dig jo ikke ned til sine andre kunder.

Når Anders sælger maskiner, er halvdelen af arbejdet rådgivning. Mange skal have rådgivning til alt fra hvilke maskiner der findes til hvad de kan. Hvordan samarbejder de med de maskiner de har i forvejen. Hvilke flow, hvilke tryk har den? Hvad vejer den og hvad laver man mest af.
Før man sælger noget, skal kundens behov afdækkes. Man skal ikke sælge folk det de ønsker, men det de har behov for. Det er tit de har et behov de ikke ved de har. Nogen tror størst er bedst. Men hvis du ikke har behov for det, så kan det største godt være langsommere.

En kunde mener han skal klippe meget store træer, jamen hvor tit gør han det? Det gør han måske en gang om måneden. Jamen på alle de andre træer han klipper der er den store maskine langsommere, så faktisk kan en mindre maskine bedre betale sig og så tage de enkelte store træer med motorsaven. Anders oplever mange komme efter de har set en smart YouTube video og tror at det vil give mening for dem. Videoerne er typisk fra Rusland og uden nogen form for sikkerhed og alt det bøvlede er vist også blevet klippet fint væk.

Hos ABM Stål køber man kvalitetsprodukter, men man køber også Anders’ viden, erfaring og utrolige ekspertise. Man køber rådgivning, kvalitet og service.

Du er garanteret et produkt der virker og en håndtering og service ingen andre konkurrenter kan efterligne!