Månedens klumme – Marts

Coronavirus – og din virksomhed

Hvordan skal du forholde dig som virksomhedsejer?

Regeringen opfordrede den 11. marts 2020 virksomheder til at sende medarbejdere hjem.
Opfordringen skaber naturligvis en masse spørgsmål og bekymring. Får min virksomhed erstatning, når mine medarbejdere er hjemme? Kan min virksomhed stadig sende og modtage varer? Hvordan fungerer midlertidig udskydelse af betalingsfrister? Hvad med forretningsaftaler og force majeure?

Fordi antallet af smittede med Corona-virus er steget markant, arbejder myndighederne fokuseret på at forsinke yderligere smitte i befolkningen. For at afbøde konsekvenserne af en covid-19-epidemi i Danmark tages der nu mere drastiske tiltag i brug, så sundhedsvæsenet ikke overbelastes og dermed ikke kan hjælpe de, der har behov. Det er godt, men lige så vigtigt er det, at tage hånd om de afledte konsekvenser på samfundsøkonomien.

Den officielle holdning er, at vi forsat skal holde hjulene i gang, men på en ansvarlig måde. Så hvordan gør man så lige det?

For mange virksomheder vil der være umiddelbare og længerevarende forretningsmæssige konsekvenser af den nuværende situation. Selvom situationen forhåbentlig kan afværges gevaldigt ved nogle ugers nedlukning, vil tiden efter være præget af omstændighederne. Der skal måske opfindes eller justeres på måden at drive virksomhed, så det både er forsvarligt, og ikke lammer hele økonomien.

Lige nu skal der skabes overblik over de praktiske elementer, og her vil Business Faxe løbende søge at afdække og formidle de muligheder, der er for hjælp, både økonomisk og rådgivningsmæssigt. Dernæst skal skaden og den fremadrettet drift vurderes, og ikke mindst håndteres.

Ligesom Danmark har et sundhedsmæssigt beredskab, er det også nødvendigt at vi har et samfundsøkonomisk beredskab. I sidstnævnte har Business Faxe en rolle som omdrejningspunkt og formidler, for virksomheder i området.  Vi sørger for at holde os opdaterede og formidler relevant information.

Hvis du synes, det er svært at finde hoved og hale i de forskellige vejledninger og opfordringer, står vi klar til at hjælpe dig med at sortere i informationen og få et overblik – også om to uger.

Følg med på vores hjemmeside og i nyhedsbrevet for updates og vejledning. Vi står klar til at vejlede og henvise til svar og praktiske foranstaltninger.

I mellemtiden, hvis du sidder med konkrete spørgsmål, kan vi henvise til virksomhedsguiden.dk, som har udarbejdet en grundig vejledning med spørgsmål og svar om coronavirus/COVID-19 og din virksomhed.

Derudover har de danske myndigheder samlet alle informationer om coronavirus/covid-19 på coronasmitte.dk 

Sammen skal vi tage ansvar og komme over på den anden side.

Erhvervsdirektør
Tomas Legarth

Tags: