Månedens klumme – Juli

Månedens klumme – Juli

Vores fantastiske lokalområde har meget at byde på!

Denne måneds klumme sætter fokus på vores fantastiske lokalområde og de mange potentialer vi har for vækst og udvikling. Vi bevæger os her i hverdagen rundt og kender området, men det er også vigtigt at vi er opmærksomme på potentialerne, er stolte af dem, og taler med hinanden om dem. Kun med en fælles selvforståelse, samhørighed og stolthed kan vi udvikle området, og troværdigt få andre til også at få øjnene op for vores unikke lokalområde.

Vi behøver ikke at pynte på sandheden, vi kan bare se os om og berette om fakta.
36 lokale virksomheder har vist, at de kender til potentialet, er stolte af området, og forstår værdien af at fortælle om det. De har nemlig alle sponsoreret en video, der viser og beretter om nogle af de mest markante karakteristika for vores område – både bosætningsmæssigt og erhvervsmæssigt. Du kan netop nu se videoen på businessfaxe.dk

Så næste gang du bliver spurgt, hvor du kommer fra, eller hvis du kender nogen, som vil flytte enten sin familie eller virksomhed, så er det om at se videoen og læse nedenstående, hvor vi har samlet nogle af de bedste argumenter for, hvorfor vores området er et attraktivt sted, både for virksomheder, indbyggere og turister. Så kan du også med stolthed være med til at tale vores område op til glæde og gavn for os alle

Vores område er et geografisk knudepunkt af infrastruktur. Her er kun ca. 40 minutter til København og vi er tæt forbundet med motorvej mod nord, syd og vest. Der er desuden kort til vores naboer i både Tyskland og Sverige, uanset om du skal med lastbil, bil eller tog. Der er stort udviklingspotentiale langs infrastrukturelle korridorer og knudepunkter, hvorfor området er oplagt for både produktions-, logistik- og lagervirksomheder samt alle, der afhængige af at ligge centralt.

Området er, foruden en naturmæssig skønhed med skove og strande, også rig på kultur og historie.  Godserne ligger tættere end noget andet sted, og som på en perlerække. Fantastiske skove dækker området, fra Skovtårnet ved Camp Adventure og til den smukke kyst ved Faxe Bugt, helt fra Stevns Klint i nord til Møns Klint i syd. Midt i det hele finder man Faxe Kalkbrud, som er verdens største af sin slags, med en fantastisk historie om både fossiler og kalkbrydning.

Både industrien og bygge/anlægsbranchen har gode betingelser i området. Her er masser af stabil arbejdskraft, let tilgængelige adgangsveje og, ikke mindst, billige grunde og bygninger. Faxe Kommune prioriterer at erhvervslivet skal være en integreret del af uddannelserne i området. Derfor er der blevet ansat en erhvervsplaymaker, der danner bro mellem folkeskolerne, erhvervsuddannelserne og virksomhederne.

Faxe Kommune har en stærk og sammenhængende erhvervsstrategi og bosætningsstrategi. Bosætningen, erhvervet, institutionerne, uddannelserne, foreningerne og livet i byerne og på landet, interagerer i et konstruktivt samspil, så alle dele får de bedste betingelser for vækst og udvikling. Betingelser der gør det attraktivt at slå rødder her, både som borger og som virksomhed.

Det er i alles interesse at tale området op og hjælpe til, at vi sammen får de bedste betingelser for vækst og udvikling. Det er måske især vigtigt at huske på, når DI udsender sit årlige spørgeskema om lokal erhvervsvenlighed på den anden side af sommeren, så vi også her kan vise vores potentialer. Nu har vi bedre forudsætninger for det, så jeg håber at alle vil støtte op, for sammen står vi stærkere.

I ønskes alle en god sommer
Erhvervsdirektør
Tomas Legarth

Tags: