Månedens klumme – februar 2021

Månedens klumme – februar 2021

Restriktionerne blev endnu en gang forlænget og selvom ingen var synderligt overrasket, føles det alligevel som om metaltrætheden kollektivt har sat ind og udsigten til foråret, og gerne lavere smittetal, er lang.

Hjælpepakkerne holder lige knap liv i en stor del af erhvervslivet, men det er vigtigere end nogensinde at virksomhederne tænker i nye baner, evaluerer deres plads og begynder at tilpasse sig den nye virkelighed. Vi skal lære at leve med Corona og tænke langsigtet på hvordan vi kan komme udenom de felter hvor det for tiden ikke er optimalt.

I Business Faxe er fokus rettet mod at lære vores lokale virksomheder endnu bedre at kende. Samtidig vil vi gerne have endnu mere gang i vores kommercielle ydelser og på den måde generere flere penge, der kan investeres i det lokale erhvervslivs vækst og udvikling.

Selvom vores virke også er påvirket af Corona, og især det at netværke og afholde arrangementer er en stor udfordring, vil vi ikke gå i stå. Vi har forsøgt at tænke kreativt og bruge vores kræfter hvor de gør mest nytte.

Vi har blandt andet ansat en erhvervskonsulent med fokus på to spændende projekter.

Det ene projekt kaldet Femern Korridor, går ud på at udvikle virksomheder, der kan indgå som underleverandører i anlægsarbejdet og hjælpe virksomhederne med at blive synlige og komme i kontakt med konsortier, underleverandører mv.
Projektet er en del af et større projekt – Gennemgribende forandringer på Sjælland og øerne, som Erhvervshus Sjælland for nyligt har sat i søen. Det glæder os at Erhvervshuset også hjælper os med at se på erhvervsudviklingen langs korridoren op gennem Sjælland.

Den nye erhvervskonsulent skal også arbejde med et andet spændende projekt, nemlig et DTU-projekt, der handler om teknologisk opkvalificering i SMV’er, både kompetencemæssigt, procesmæssigt og produktudviklingsmæssigt.

Desuden har vi, frem imod sommer,  netop startet et forløb for erhvervsdrivende i detailhandlen og hotel- og restaurationsbranchen, med et formål at udvikle deres forretning ved hjælp af digitalisering, specielt inden for salg og markedsføring.

Har man ikke mod på et langt forløb, har vi har vi også åbnet op for OneDay (virtuelt), et fantastisk kursus, der lader deltagerne arbejde seriøst og målrettet med salg. Kurset er også en god indgangsvinkel til Raketvækst-forløbet, for virksomheder med vækstambitioner.

I det hele taget mener vi at det er vigtigt at tænke over hvilke ting der stadig kan lade sig gøre. Nu har vi snart levet med Corona i et helt år og de fleste har fået en forståelse af hvad der fungerer og hvad der ikke gør. Vi har nu alle en ide om hvordan vi kan opnå de ønskede resultater, men på alternative måder.

Hvis du ikke synes det hele er så lige til og du har brug for sparring om hvordan din virksomhed kan rykke sig, udvikle sig og ikke mindst tilpasse sig den nye virkelig, så er vores telefon og mail stadig åben. Det kan være meget givende at få et par andre briller til at se på ens virksomhed, især hvis der er brug for nytænkning.

Vi ses, for sammen kan vi gøre en forskel.

Erhvervsdirektør
Tomas Legarth

Tags: