Månedens klumme – August

Hvad er en lokal erhvervsorganisation, som Business Faxe, egentlig for en størrelse og til hvilken gavn?

Business Faxe er her for virksomhedernes skyld, med det formål at skabe vækst og udvikling i hele området. Det involverer blandt andet også borgerne og Faxe Kommune, som sætter en del af rammevilkårene. Derfor vil denne måneds klumme se på hvad det er for en værdi det skaber at samarbejde med Business Faxe, for lokalområdets skyld.

Business Faxe er, som nævnt, sat i verden for virksomheder, af virksomhederne. Vi er både Faxe Kommunes valgte erhvervsfremmeaktør, en stærk medlemsforening og en privat virksomhed. Den kombination gør os i stand til at levere den bedste service til virksomheder i området, netop indenfor vores virkefelt.

Det er vores mission at skabe vækst og udvikling i lokalområdet. Vores vision er at være erhvervslivets og kommunens omdrejningspunkt for denne vækst og udvikling. Vores rolle og eksistensberettigelse, er vores kendskab og relation til virksomhederne. Desto bedre vi forstår virksomhedernes muligheder og udfordringer, jo bedre kan vi understøtte dem eller rydde forhindringer af vejen for udviklingen.

Vi udøver vores virke ved at screene og besøge virksomheder samt ved at screene og hjælpe iværksættere i gang, det giver succes kan vi se af statistikkerne. Vi opbygger og faciliterer forskellige erhvervsnetværk, blandt andet her vi lige etableret et nyt bygge- og anlægsnetværk og vi har hjulpet turismenetværket TuristForum til at redefinere sin rolle.

Vi afholder relevante erhvervsarrangementer samt udbyder opkvalificerende kurser og workshops. Vi henviser til vores Rådgiverkorps, driver medlemsnetværket MorgenForum, sælger konsulentydelser og i den mere festlige ende afholder vi vores årlige Erhvervsprisuddeling, der er med til at skabe stolthed og sammenhængskraft.

Vi initierer og deltager vi i værdifulde udviklingsprojekter, senest er et længe ventet og stort destinationsudviklingsprojekt om Faxe Bugt sat i søen og vi driver et aktivitetsprojekt for Faxe Handelsråd, der understøtter sammenhængskraften i Haslev bymidte i forbindelse med 150-års jubilæet til glæde og gavn for blandt andet detailhandlen.

Vi udøver erhvervspolitisk interessevaretagelse for hele det lokale erhvervsliv og er dermed det samlende talerør også for de helt store virksomheder, når vi skal fremme rammevilkårene for at drive virksomhed i vores område. Lige for tiden er det infrastrukturen i form af Østbanen, elektrificeringen, Tværforbindelsen og den digitale infrastruktur, der er fokus på.

Vi kommunikerer intensivt om det hele og vi brander lokalområdet, derfor vil vi anbefale, at man følger vores nyhedsbrev og andre kanaler, for at holde sig opdateret, men håber også at denne klumme har givet en indsigt i den værdi der er i vores lokalområde og den værdi Business Faxe tilfører for den enkelte virksomhed og til området som helhed.

Med andre ord. Har du læst noget, du synes lyder interessant, så kontakt os og hør mere. Hvis du føler der ikke er noget, der imødekommer dine interesser, så kontakt os alligevel, så ser vi nærmere på det. Men gør dig under alle omstændigheder den tjeneste at følge med i de lokale erhvervsnyheder, det betaler sig.

I ønskes alle en god sommer
Erhvervsdirektør
Tomas Legarth

Tags: