Kystprojektet har lagt fra kaj

Hvordan ser fremtiden ud i vores område? Èt er sikkert. Vi skal tænke stort, grundigt og innovativt, når vi udvikler. Det har Business Faxe taget teten på.

Kystprojektet, som er Business Faxes store erhvervs- og turismeindsats, har vind i sejlene. Kystprojektet (arbejdstitel), samler erhverv og initiativer langs kysten og i baglandet fra Stevns til Møns Klint med sigte på at geografien fremadrettet cementeres som et univers af kvalitetsoplevelser. Forventningen er, at Kystprojektet kan være med til at skubbe på iværksætteri og udvide forretningsområderne for eksisterende erhverv. Konkrete muligheder er allerede etableret.

Et af projektets kroge er at forstørre og forstærke det, der allerede findes. Kontakten til erhverv langs hele kysten er et af de vigtigste indsatsområder, for der er en åbenlys synergi mellem Kystprojektet og de mange lokale erhverv, som Kystprojektet ville kunne understøtte.

Vi arbejder med Outdoor – Gastronomi og Livsstil, hvilket ret præcist rummer områdets kendetegn. Og vi er kun lige begyndt. Vi vil gøre de fine steder langs kysten til kendisser og tiltrække et publikum, der rejser efter kvalitet, æstetik og autentiske, stille oplevelser. Det er det, vi er ved at undersøge muligheden for i et forprojekt, som er finansieret af Faxe Kommune og som løber indtil midt maj 2021. Derefter håber vi, at der kan etableres en driftsorganisation, som kan realisere de muligheder forprojektet fremkalder.

Hvad er det så, vi mere konkret arbejder med? Kystkoncerter, outdoorhuse og havnehoteller er blot nogle af de indsatsområder, vi undersøger. Alt sammen med fuld fokus på bæredygtig udvikling i tråd med lokalsamfundets ønsker.

Følg Kystprojektet: