Kortest ventetid på en byggetilladelse i Faxe

Der er stor forskel på, hvor lang tid kommunerne i Region Sjælland er om at give grønt lys til at bygge et nyt hus eller en ny kontorbygning. Faxe er hurtigst, hvorimod Roskilde og Greve har de længste ventetider i regionen. Det viser en ny opgørelse fra Dansk Byggeri.

Mens Faxe Kommune sagsbehandler byggetilladelser på i gennemsnit 19 dage, så tager det i gennemsnit 85 dage i Roskilde og 79 dage i Greve. Også i Vordingborg, Guldborgsund og Odsherred kræver det en god portion tålmodighed at vente på grønt lys til at bygge et nyt hus til familien eller en ny lagerhal til virksomheden. Her er den gennemsnitlige ventetid henholdsvis 70, 68 og 64 dage.

Det viser en ny opgørelse fra Dansk Byggeri.

Ifølge Dansk Byggeri Sjælland & Lolland-Falster bør den gennemsnitlige ventetid i kommunerne som hovedregel ikke overstige 14 dage. I Faxe er målet indenfor rækkevidde, og Faxe er også blandt de hurtigste på landsplan, hvilket er meget positivt, siger formand for Dansk Byggeri Sjælland & Lolland-Falster Jesper Toftebjerg Andersen.

I Business Faxe er vi glade for, at Faxe Kommune stadig ligger på toppen af denne liste. I betragtning af, at den gennemsnitlige sagsbehandlingstid for alle kommuner det seneste år er steget fra 42 dage til 50 dage, er der ekstra grund til at give sagsbehandlerne i Faxe Kommune et klap på skulderen. En kortere byggesagsbehandling gør det nemmere for virksomheder og fremmer dermed vækst og udvikling, udtaler Tomas Legarth

Læs hele pressemeddelelsen her.
Se oversigten over byggesagsbehandlingstider her