Iværksætter-succes

Iværksætter-succes

Iværksætter-succes: Ung Dalby-dreng hjælper dig med Facebook.
martin ipsen
En lun dag i november sad Martin Ipsen, en ung iværksætter fra Dalby, og læste den seneste klumme i lokalavisen fra Business Faxe Copenhagen. Klummen omhandlede erhvervsorganisationens ønske om, at digitalisere virksomhederne i Faxe Kommune.

Martin Ipsen er en proaktiv iværksætter, så han så sit snit til at kontakte Business Faxe Copenhagen og tilbyde dem sin hjælp. Han har nemlig sit eget bureau, hvor han vejleder, understøtter og styrer virksomheders facebook-sider samt hjælper med deres annoncering. Efter et møde med Business Faxe gik Martin hjem med en anden opgave end ventet. Han skal afholde kursus den 24. februar i opbygning af strategi og markedsføring på Facebook.

Toast og sodavand
Det kan virke underligt at Martin Ipsens første tur i iværksætter-manegen var med salg af toast og sodavand, når det foregik på hans sportsefterskole. Det var dog sådan han fik smag for iværksætteri.

Når vi kunne købe sodavand for 2,- og sælge dem for 5,- så får du overskud. Og salget gik godt, selvom det ikke blev til den store formue. Men det var sjovt, og det var derfor jeg startede det. Det gav mig syn for, at man godt kan starte virksomhed op. Fortæller Martin Ipsen.

beer-barrel-956322_640Det var midt i en time med afsætning, at Martin valgte at en sodavandbiks hørte efterskolen til – nu skulle der udlejes fadølsanlæg. Forretningen udviklede sig sidenhen til en webshop, hvor der også blev solgt øl og spiritus. Dette blev til endnu en succesoplevelse for Martin, som fortæller,

Det er nemt at starte virksomhed op i Danmark, så en klassekammerat og jeg var hurtigt i gang. Forretningen gik godt, fordi det er et produkt som folk har brug for. Det var også under denne forretning, at jeg første gang stiftede bekendtskab med Facebook-markedsføring.

Facebook-markedsføring blev den tredje succes

Martin mistede interessen for øl – i hvert fald for udlejning af det og kastede sig, efter tre år på handelsskolen, fuldtid ind i Facebook-markedsføring som rådgiver og konsulent. Han åbnede i november 2014 bureauet Adverr. 

– Til at starte med tilbød jeg gratis hjælp til små virksomheder i Faxe Kommune, for at komme i gang med forretningen. Men allerede i februar 2015 fik jeg min første kunde. Fortsætter Martin Ipsen.

Og hans første kunde var ikke hvem som helst. Royal Unibrew skulle bruge en til at håndtere deres Faxe Kondi Grønland-facebookside. Han fik en prøveperiode hvori han skulle ligge strategi, skrive tekster til facebook-siden og annoncere på Facebook. Facebook-siden fik over 5000 likes og var i perioder blandt de 3-4 mest aktive facebook-sider i Grønland.

Herfra vidste Martin, at han kunne få det til at fungere for alle og har nu kunder nok, til at kunne leve af det. Han har bl.a. haft samarbejde med Claus Skytte, som er kreativ strateg og ekspert i deleøkonomi, han fortæller om deres gode samarbejde,

Jeg valgte at arbejde sammen med Martin Ipsen pga. hans store indsigt og forståelse af Facebooks annonceringssystem. Han bliver stædigt ved og laver Ingen venstrehåndsløsninger, så han kan give mig stor effekt for små penge.

Et 2016 i udviklingens tegn
Nu hvor Martin Ipsen har fået gang i sin forretning, så er hans forventninger at udvide med medarbejdere og nye områder inden for online markedsføring. Dette allerede i løbet af 2016.

Først og fremmest glæder han sig til at afholde facebook-kursus, i samarbejde med Business Faxe Copenhagen, hvor han håber at så mange som muligt vil tilmelde sig. Han er nemlig sikker på, at han kan give det videre, som han selv har haft succes med.

Vil du i gang med Facebook? Så tilmeld dig Business Faxe Copenhagens 3-timers kursus – hvor du er under skarp ledelse af Martin Ipsen.