Hvordan går det med Kystprojektet?

I foråret 2020 lagde Kystprojektet fra kaj, og det tager form. Kysprojektet er nemlig i fuld gang med at samle kystlinjen og baglandet fra Stevns til Møns Klint i et inspirerende oplevelsesunivers, hvor gæster og lokalbefolkning kan få øje på alle de fine steder, man kan besøge i området.

Kystprojektet er drevet af at realisere idéer, der kan højne oplevelsen af kvalitet, fremelske de unikke potentialer i lokal form og arbejde med dyder som sammenhold, service, bæredygtighed og deleøkonomi. Derudover vil projektet også gerne forstørre og forstærke alt det, der findes i forvejen.

Der i tre spor på tværs af geografien; outdoor, gastronomi og livsstil. Visionen er at binde området sammen i ruter til lands og til vands med en arkitektonisk og formidlingsmæssig sammenhæng. Der arbejdes med idéer om flydende havnehoteller til en familie, flydende forsamlingshuse og saunaer, samt trailcentre som samlingspunkter for outdoorfolket og som gateways for gæster, der ankommer, og godt vil opleve området.

Aktørerne omkring har vist stor interesse for Kystprojektet. Kommuner, VISM, DGI og lokalsamfundet har set, at projektet kan inspirere lokalt erhverv til udvikling og skabe værdikæder, der rækker langt.


Vi glæder os til at fortælle endnu mere, når processen er endnu længere. Forprojektet løber frem til midten af maj, hvor vi håber, at det kan blive forankret, så alle idéerne kan realiseres.
Hvis du gerne vil høre mere, eller hvis du har idéer til god kystudvikling, så er du velkommen til at kontakte projektleder Anette Maria Syska på syska@businessfaxe.dk, mobil: 60 80 04 04

Læs mere om Kystprojektet på www.kystprojektet.dk og følg det på FB + Instagram @kystprojektet

Billede: Lime Light Club, som er i gang med at etablere sig med klubber i Kystprojektets geografi.