Hesede Hovedgård: mødested med plads til businessgæster, retreats og ophold

Hos Hesede Hovedgård er der fokus på de mennesker, som træder ind ad døren, og det gør stedet helt unikt. Her er der nemlig plads til at udfolde alt fra strategiske handleplaner til kreative kunstværker. Og det gør stedet ideelt for både virksomheder og organisationer, når der skal holdes møder og andre arrangementer.

Et mødested er ikke bare et mødested på Hesede Hovedgård. Det mærkes tydeligt, når man triller op mod den flotte, hvide hovedgård omkranset af smuk natur. Stedet – som tilbyder møder, retreats og ophold for virksomheder og organisationer – emmer nemlig af historie og imødekommenhed. Her modtages man af værtsparret Kit og Claus, som forpagter huset og selv bor der. Og når man går op ad trappen og videre indenfor i hovedhuset, er man ikke i tvivl om, at her er det gæsten, som er i centrum.

– Når man kommer hos os, så byder vi på det personlige værtskab. Vi er ikke bare hotel eller et konferencested. Det er os, man taler med, det er os, man laver aftaler med, og så er det os, som står i døren og tager imod, når man kommer. Det er også os, der byder velkommen, viser rundt og fortæller om huset. Vi vil gerne have, at folk føler sig hjemme, fortæller Claus.

Kit supplerer: Men der er også en balance i det. For man skal ikke opleve, at man kommer så meget i et privat hjem, at man føler, at man ikke kan være her. Så vi holder en balance, så stedet her kan rumme alt fra businessgæster, organisationer med børn til yogahold. Vi tilpasser rammerne – vi skubber rundt på møbler og sætter flipover og storskærm frem. Og når man er her, har man stedet for sig selv, så man behøver ikke lige huske på at låse døre eller lægge fortroligt materiale væk. Her er nemlig ikke andre, og det er også med til, at der kan skabes et fortroligt rum for vores gæster, så samtalerne kan flyde frit.

Passioner som drivkraft

Kit og Claus har en stærk passion for kunst, mad og vin, og det afspejles tydeligt på Hesede Hovedgård – lige fra indretningen til måden de driver stedet på.
Kit er kunstner, og overalt finder man hendes kunst enten som malerier, der lyser farverigt op på væggene eller i form af en unik, fin kop, som man får serveret sin velbryggede og -duftende kaffe i.

Claus er en ægte vin- og madentusiast, derfor er det også en selvfølge, at de tilbyder vinsmagninger og altid kan matche den valgte mad med en spændende vin. Vinen fører de fra udvalgte samarbejdspartnere og opbevarer i deres lille vinkælder. Udvalget er af mindre størrelse, men er til gengæld udsøgt og økologiske produceret med fokus på den gode smag fra små passionerede producenter.

Storslået natur med spændende oplevelser

Udover selve hovedbygningen har man adgang til storslået natur og spændende attraktionerne, som ligger lige rundt om hjørnet. Så derfor er mulighederne for at holde forskellige mødeformer mange. Enten i ro med naturen eller i mere actionpræget omgivelser, hvis der for eksempel skal aktive oplevelser på programmet.

– Udover at huset er dejligt og smukt at være i, så har vi vores have med terrassen og hele nærområdet med Skovtårnet, Gisselfeld Kloster og Holmegårds Værk. Vi ligger i et utroligt smukt område, som byder på mange forskellige oplevelser. Det gør, at vi kan skabe de rigtige rammer for mange typer virksomheder. Som for eksempel Kræftens Bekæmpelse når de skal bruge et roligt og rart sted, hvor de kan sende familier på en weekend væk fra sygdommens bekymringer. Rammerne er også fantastiske til yoga-retreats. Eller når en virksomhed skal holde en mindre konference, strategiseminar, bestyrelsesmøde, teambuilding eller måske skal forkæle nogle gode kunder. Så kan vi bruge området omkring os og sende vores gæster ud på oplevelser, der passer præcis til dem, fortæller Claus.

Med den flotte hovedbygning og de mange spændende oplevelser lige ude for døren, ligger muligheden for at skabe flere og større pop-op-arrangementer lige for. Og Kit og Claus holder sig ikke tilbage med nye ideer. De har for eksempel prøvet kræfter med intimkoncerter, og dem vil de holde flere af. Der kommer også flere kunstudstillinger og vinmiddage. Dog har de en klar holdning:

– Vi skal aldrig være større end, at vi selv står i første række, når gæsterne kommer, siger Claus med et smil, og Kit afslutter med et lige så stort smil: ja, man skal føle sig velkommen. Og så skal man føle sig set og føle sig hjemme, når man kommer her.

FAKTA

Om Hesede Hovedgård
Hesede Hovedgård blev etableret i december 2018 af Kit Kjølhede og Claus Krüger. Stedet byder på møder med nydelse, rolige retreats og pop-arrangementer med vin og kunst i det smukke gamle hovedhus. Hesede Hovedgård har også 8 dobbeltværelser, der alle er individuelt indrettet med en blanding af respekt for husets historie og nutidens kunst. Værelset ”Rulle” blev fx tidligere brugt som rullerum og har nu en fin gammel rulle som skrivebord.

Hos Hesede Hovedgård går de meget op i at samarbejde med andre virksomheder. De samarbejder blandt andet med gode vinimportører, dygtige kokke, passionerede madproducenter og mange andre. Deres samarbejdspartnere er – som dem selv – drevet af passion og kvalitet. De ligger i området omkring Gisselfeld, og derfor kender og samarbejder de med mange af de dygtige og driftige lokale aktører, der har hjemme i området omkring Gisselfeld Kloster.

For mere information om Hesede Hovedgård:
www.hesedehovedgaard.dk

Kontaktoplysninger:
Hesede Hovedgård
Hesede Hovedgård 1
4690 Haslev
Tlf.: 27 21 12 33
Mail: info@hesedehovedgaard.dk