Godt nyt om den Sjællandske tværforbindelse

Igår præsenterede regeringen et stort infrastrukturudspil

Et udspil hvor regeringen afsætter flere penge til motorvejsforbindelsen mellem Rønnede og Næstved (Rute 54).

Det er en fantastisk god nyhed og Business Faxe glæder sig over, at der nu er sat penge af til første etape af den Sjællandske Tværforbindelse mellem Rønnede og Næstved.
Udspillet understøtter udmøntningen af Faxe Kommunes erhvervsstrategi, hvor der under indsatsområdet ”Forbedringer af infrastruktur”, skal arbejdes videre med både Rute 54 og tilkoblingen til den eksisterende motorvej samt det videre arbejde om at realisere tværforbindelsen som helhed.
Starttidspunktet bliver angiveligt i 2024, men der ligger en opgave i at sikre at tilkørslen både bliver nord- og sydvendt i modsætning til de planer der ligger på tegnebrættet pt. En detalje der også har fået opmærksomhed i Kommunens erhvervsstrategi. I erhvervsstrategien står der blandt andet at det er vigtigt at motorvejsanlægget sikrer en direkte tilslutning til Faxevej. En tilslutning der vil hjælpe med at skabe en forbedret vejbetjening af de store virksomheder i Faxe og havneområdet i Faxe Ladeplads samt forbedring af bymiljøet i Rønnede.

Den helt store gevinst for udviklingen i vores region kommer dog først når tværforbindelsen hele vejen til Slagelse er færdig, så der er stadig noget at kæmpe for. En fortsættelse af motorvejen Rønnede-Næstved til Slagelse/E20 og Storebæltsforbindelsen samt til Kalundborg, menes nemlig at ville forbedre vækstforudsætningerne i hele Vest- og Sydsjælland og styrke Faxe Kommune samt i særdeleshed erhvervsområdet ved Rønnede.

Business Faxe glæder sig til at udmønte og understøtte det kommende arbejde sammen med Kommunen og det lokale erhvervsliv samt ikke mindst at følge processen.

Læs nyheden hos TV Øst her