En nedslående DI-måling for Faxe Kommune

En nedslående DI-måling for Faxe Kommune

I dag udkom DI´s årlige måling af det lokale erhvervsklima, en lidt nedslående en af slagsen. Hvis man tager udgangspunkt i undersøgelsen, er virksomhederne i Faxe Kommune blevet mindre tilfredse med det lokale erhvervsklima. Undersøgelsen viser nemlig, at kommunen er gået tilbage på listen fra nr. 63 i 2018 til nr. 90 i år.

Det er ærgerligt, idet virksomhederne gerne vil involveres og i dialog med Faxe Kommune om udvikling af de lokale rammevilkår. Glædeligt er det dog, at byggesagsbehandlingen og samarbejdet med Jobcentret er positivt vurderet. I Business Faxe vil vi anbefale at bruge målingen som et positivt værktøj for Kommunen til dialog med erhvervslivet om en fælles indsats for den lokale udvikling.


Hvad er Lokalt Erhvervsklima undersøgelsen?

Dansk Industri måler hvert år de danske kommuners erhvervsklima på baggrund af officielle statistiske data samt besvarelser fra en spørgeskemaundersøgelse. Spørgeskemaundersøgelsen måler virksomhedernes tilfredshed med kommunernes indsats på en lang række områder med relevans for virksomhedernes erhvervsvilkår.

I evalueringen af kommunernes erhvervsvenlighed bedømmes kommunerne på ni overordnede indsatsområder (Infrastruktur og transport, Arbejdskraft, Uddannelse, Kommunal sagsbehandling, Skatter, afgifter og gebyrer, Fysiske rammer, Brug af private leverandører, Kommunens image samt Information og dialog med kommunen).