40 pct. af SMV’er er ikke sikret godt nok

Alt for mange af de små og mellemstore virksomheder har ikke styr på deres IT-sikkerhed. Det viser analysen ‘Digital sikkerhed i danske SMV’er’ som Erhvervsstyrelsen udgav for nylig.

Ifølge analysen har 40 pct. af virksomhederne et utilstrækkeligt sikkerhedsniveau i forhold til deres risikoprofil. Samtidig opdaterer hver fjerde SMV ikke deres styresystemer eller tager backup af deres data, der ellers er to af de mest basale sikkerhedsforanstaltninger, en virksomhed kan tage.

Men konsekvenserne kan blive store, hvis en virksomhed mister adgangen til sine IT-systemer. Dels kan det være svært at drive sin virksomhed videre uden systemerne og dyrt at genetablere dem; dels kan det koste dyrt, hvis kunderne mister tilliden til virksomheden; men ikke mindst kan det koste dyrt i bøder, hvis personfølsomme oplysninger lækkes og sikkerheden ikke har været tilstrækkelig.

Sikkerdigital kan du se otte virksomheder fortælle om deres oplevelser med cyberkriminelle – og deres efterfølgende ‘sikre investering’.


Tre gode råd til din virksomheds cybersikkerhed

Få styr på din virksomheds cybersikkerhed ved hjælp af disse tre gode råd fra vores nye forretningsudvikler, Nadja Henriksen.


Tjek din IT-sikkerhed – og få konkrete råd til handling

Hvordan er sikkerhedsniveauet i din virksomhed? Bliver din virksomheds IT-systemer hacket, kan det koste dig megen tid og penge.

Sikkerhedstjekket på Virk.dk er et digitalt værktøj, som gør det nemt for dig at få viden om, hvad du skal gøre for at sikre dig mod cyberkriminelle.
Ved at tage testen bliver du klogere på din virksomheds risikoprofil og du får en unik rapport, som viser dig, hvor det er vigtigst, du sætter ind.

Tag Sikkerhedstjekket – og få en unik rapport om, hvad du skal gøre for at blive mere cybersikker!


Guide: Bliv sikker på de sociale medier

Flere virksomheder har oplevet at miste kontrollen med deres sociale medier. Det både skader omdømmet og koster tid og penge. Hvordan undgår du, at hackere stjæler dine sociale mediekonti?
Her får du syv tips til at få styr på virksomhedens sikkerhed på sociale medier.

Artiklerne blev bragt af Erhvervshus Sjælland.