4 tips til økonomi i den grønne omstilling

Går miljøtiltag og økonomi hånd i hånd i din virksomhed?

Det kan de i hvert fald komme til. Her er fire greb, du kan tage for at gøre grøn omstilling til en god forretning i en lille virksomhed.
– Af Helle Hillers, grøn forretningsudvikler i Erhvervshus Sjælland.

  1. Hør om bæredygtighed er vigtigt for kunderne

Bæredygtig produktion og adfærd får en stadig større betydning for både forbrugere og virksomhedskunder. Hvis du viser, at din virksomhed også indtænker og arbejder med bæredygtighed, kan du få nye eller mere loyale kunder.

  1. Undersøg din virksomheds ressourceforbrug

Hver krone sparet på ressourcer er en krone ekstra på bundlinjen. Hvornår kiggede du sidst på din virksomheds forbrug af vand, varme og el? Hvis det er længe siden, så er det måske på tide at hente regningerne frem? Erfaringer viser, at der kan være 25 pct. at spare ved at se kritisk på forbruget.

  1. Samarbejd med dine leverandører om cirkulær forretning

Du kan måske spare betydelige beløb ved at begrænse spild af råvarer eller materialer. Især hvis du arbejder tæt sammen med leverandører og kunder, kan I sammen skabe en mere robust og bæredygtig værdikæde. Sammen kan I tage dialogen om en billigere, mere effektiv og mere bæredygtig forretning”, siger Helle Hillers.

  1. Tag fat i de rigtige eksperter – og få tilskud

I Danmark har vi en lang tradition for at arbejde med bl.a. energieffektivisering, ressourceoptimering og tiltag på miljøområdet. Derfor ved vi, at energiforbedringer er én af de investeringer, der hurtigst tjener sig hjem. Du vil blive overrasket over, hvor meget din virksomhed kan vinde.

Men det kræver den rette private rådgiver at få synliggjort mulighederne og udnytte potentialerne. Det kan vi hjælpe med.

Tag fat i Business Faxe. Vi kan hjælpe dig videre til en af de mange dygtige private rådgivere.

Læs mere om dine grønne muligheder